MENI
22.1.2013

Susret predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Bože Ljubića s ambasadorom Bugarske u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Božo Ljubić razgovarao je danas s ambasadorom Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Angelom Angelovim i njegovim zamjenikom Nikolajem Kolevim.

Ovo je bila prilika za razgovore o aktuelnom trenutku implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine, zatim rekonstrukciji izvršne vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, nekim aspektima ulaska Hrvatske u Evropsku uniju kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama.

Ocijenjeno je da je u zajedničkom interesu obje prijateljske zemlje brži napredak Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji. Štaviše, na taj način, rečeno je danas, na znatno viši nivo podiže se politička i svaka druga stabilnost ne samo Bosne i Hercegovine nego i čitavog regiona Jugoistočne Evrope. Također, bez obzira što u BiH još uvijek postoje podijeljena mišljenja o stupanju naše zemlje u članstvo NATO sagovornici su ocijenili da to ne bi trebalo predstavljati prepreku u nastojanju da se dostignu provjereno kvalitetni NATO standardi u sektoru odbrane i sigurnosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću