MENI
23.1.2013

Član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Senad Šepić obratio se učesnicima Prvog dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope


Učesnicima Prvog dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE) obratio se član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u PSVE Senad Šepić, koji je govorio o aktivnostima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Poslanik Šepić je istakao da je EBRD jedna od najvećih institucionalnih investitore u BiH i da je od 1996. godine, od kad je BiH članica ove institucije, podržano skoro 100 projekata koji su se uglavnom donosili na elektro-energetski sektor, te putne i komunalne infrastrukutre. Zahvalivši se na dosadašnjim aktivnostima, pozvao je Evropsku banku na još veći aganžman i potporu u ekonomskim reformama, te potrebnom napretku na euroatlantskom putu BiH.

Član Stalnog delegacije PSBiH pri PS Vijeća Evrope izrazio je nadu da će učesnici Prvog dijela redovnog zasjedanja PSVE-a ohrabriti strane investitore za ulaganja u BiH, kako bi se proširila podrška privatnom sektoru i razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i otvaranju novih radnih mjesta koja su u ovom trenutku najbitnija za BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću