MENI
9.3.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović sastao se s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović danas je održao radni sastanak s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, Nj.E. Julianom Reillyijem.

Zvaničnici su razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH na različitim nivoima vlasti, kao i napretku prema Evropskoj uniji i NATO-u, te odnosima između dvije zemlje.

Tom prilikom, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Čović izrazio je zadovoljstvo ostvarenim pomacima na državnom nivou, izražavajući očekivanje kako će novoizabrani zvaničnici ostvariti potrebni napredak na području unutarnjih i vanjsko-političkih ciljeva.

Također, posebno je naglašena važnost stabilnog i konstruktivnog političkog dijaloga, uvažavajući dejtonske principe i euroatlantske ciljeve, a kako bi se ostvareni zamah pozitivnih događaja nastavio i rezultirao općim prosperitetom i napretkom.

Bilateralni odnosi se nalaze na zadovoljavajućem nivou, ocijenjeno je prilikom sastanka, uz opredjeljenje za nastavak razvoja odnosa između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Također je zaključeno kako je podrška Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini od velike važnosti za stabilnost i napredak.“ (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću