MENI
9.3.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u našoj zemlji Julianom Reillyjem. Razgovarali su o unapređenju parlamentarne saradnje i o ključnim prioritetima Bosne i Hercegovine na putu ka evropskim i NATO integracijama.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadora Reillya sa političkom, sigurnosnom i ekonomskom situacijom u našoj zemlji i o formiranju vlasti nakon oktobarskih izbora. Zahvalio se na podršci Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini i rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo veliki prijatelj BiH.

Ambasador Reilly je rekao da njegova zemlja čvrsto stoji iza teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine i da će nastaviti intenzivno raditi na daljem jačanju saradnje i unapređenju odnosa dvije prijateljske zemlje.

Ambasador Reilly je predsjedavajućem Zvizdiću uručio pismo Lindsaya Hoylea, predsjednika Donjeg doma britanskog Parlamenta u kojem, pored čestitke povodom imenovanja, piše i da je preuzeta funkcija čast i privilegija i da upućuje najbolje želje u obavljanju odgovornog posla.” (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću