MENI
23.1.2013

Član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope Saša Magazinović razgovarao sa Mevlutom Cavusogluom


Član Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i poslanik u Predstavničkom domu Saša Magazinović, susreo se u Strasbourgu sa Mevlutom Cavusogluom, članom delegacije Turske i donedavnim predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru sagovornici su posebnu pažnju posvetili posljednjim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini sa akcentom na rekonstrukciju Vlade FBiH. U tom smislu naglašeno je da je neophodno poštovati osnovne demokratske principe i volju parlamentarne većine, te ovaj proces završiti što prije.

Značajan dio razgovora posvećen je ekonomskim pitanjima. Magazinović je pozdravio prisustvo turskih kompanija i ulagača u Bosni i Hercegovini, istakavši kao pozitivan primjer intenzivne aktivnosti na izgradnji koridora Vc u kojem učestvuje i turska kompanija Čengiz Insaat koja je na ovom projektu angažovala i uposlila veliki broj bosanskohercegovačkih građevinskih kompanija.

U razgovoru je naglašeno da bi investiranje u realni sektor i otvaranje novih radnih mjesta bilo veoma značajno za Bosnu i Hercegovinu. S tim u vezi, Cavusoglu je istakao spremnost da u narednom periodu pomogne u povezivanju turskih i bosanskohercegovačkih privrednika, kao i promociji Bosne i Hercegovine kao države u koju treba ulagati. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću