MENI
7.3.2023

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mia Karamehić-Abazović, Sabina Ćudić i Saša Magazinović razgovarali sa državnom sekretarkom Republike Francuske za Evropu

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mia Karamehić-Abazović, Sabina Ćudić i Saša Magazinović održali su danas radni sastanak s državnom sekretarkom Republike Francuske za Evropu Laurence Boone.

Teme razgovora bile su politička situacija u Bosni i Hercegovini, napredak u ispunjavanju 14 prioriteta Evropske unije te vladavina prava i reforma legislative koja će biti potrebna kako bi se princip vladavine prava učvrstio te stvorile zakonske pretpostavke za implementaciju ove značajne tekovine.

Razgovarano je i o vanjskopolitičkim utjecajima prisutnim u Bosni i Hercegovini. Naglašeno je da je budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji te da je njena vanjskopolitička orijentacija u skladu sa orijentacijom EU.

Gospođa Boone danas je istaknula da Francuska nedvosmisleno daje punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, te da je opredijeljena za dalju pomoć u svim područjima, a posebice u pogledu EU integracija. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću