MENI
6.3.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio ambasadora NR Kine u Bosni i Hercegovini

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović primio je danas u posjetu ambasadora NR Kine u BiH Pinga Jija.

Ambasador Ji čestitao je gospodinu Ademoviću izbor na poziciju zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH, poželio mu uspješan rad, te izrazio uvjerenje i opredijeljenost za uspješnu saradnju. Tokom posjete razgovarano je o unapređenju odnosa između dvije zemlje.

Zamjenik Ademović upoznao je ambasadora sa trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, te istaknuo da odnos između NR Kine i Bosne i Hercegovine predstavlja primjer ozbiljne i dugotrajne saradnje između dvije države.

Ambasador je istaknuo značaj unapređenja odnosa dvije zemlje, posebno u oblasti sigurnosti, investicija, turizma, obrazovanja i kulture.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će se uspješna saradnja i kvalitetno partnerstvo nastaviti i u narednom periodu na osnovi međusobnog razumijevanja, kao i obostranog poštivanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodnog subjektiviteta.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću