MENI
3.3.2023

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH

"Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović primio je danas u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillya.

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH čestitao je gospodinu Ademoviću na imenovanju za prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH, poželio mu uspješan rad, te izrazio uvjerenje i opredijeljenost za uspješnu saradnju.

Tokom posjete razgovarano je o unapređenju odnosa između dvije zemlje.

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Ademović zahvalio je ambasadoru Reillyu za svu podršku koju Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske pruža Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu, te pozvao na veći angažman u pogledu ostvarivanja veće sigurnosti i stabilnosti Bosne i Hercegovine i cijelog regiona.

Ambasador je istaknuo značaj unapređenja odnosa dviju zemalja, posebno u oblasti ekonomije, energetske tranzicije, obrazovanja i kulture.

Sagovornici su na kraju izrazili saglasnost da su suverenitet, teriorijalni integritet i međunarodni subjektivitet Bosne i Hercegovine neupitni." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću