MENI
24.1.2013

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma PSBiH je na danas održanoj 36. sjednici utvrdila da ne postoji ustavni osnov, niti usklađenost sa pravnim sistemom BiH i nije podržala principe Prijedloga zakona o upravljanju imovinom privremeno i trajno oduzetom u krivičnom postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović, usklađen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, ali nije podržala principe prijedloga zakona.

U drugom čitanju nije podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, dok je zaključeno kako je norma jasna, zbog čega se obustavlja postupak autentičnog tumačenja člana 53. Zakona o javnim nabavkama.

Usvojen je Izvještaj o radu Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma za 2012.g. i k' znanju je primljeno pismo rezidentnog koordinatora UN u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću