MENI
24.1.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa delegacijom Crvenog krsta/križa Federacije Bosne i Hercegovine


U povodu 100 godina djelovanja u Bosni i Hercegovini i 15 godina uspješnog rada Crvenog krsta/križa u Federaciji Bosne i Hercegovine prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je delegaciju Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom, generalni sekretar Namik Hodžić i stručni saradnik za zdravstvo Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine Nevenka Milanović upoznali su dr. Bećirovića o provedenim aktivnostima i uspjesima Crvenog križa FBiH i projektima koji trebaju da se realizuju u 2013. godini. Istovremeno, izrazili su očekivanja da će institucije Bosne i Hercegovine prepoznati potrebu da se kroz stabilno budžetsko finansiranje i kvalitetan zakonski okvir položaj Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine kao organizacije koja vrši značajnu javnu funkciju dostignu bar poziciju kakvu imaju istovjetne organizacije u neposrednom okruženju.

Zahvaljujući i čestitajući na značajnim rezultatima koji su postignuti uprkos nepovoljnoj društvenoj klimi, kao i na izdavanju reprezentativne fotomonografije posvećene 100-godišnjici postojanja, dr. Bećirović je u razgovoru izrazio nadu da će Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine realizirati sve svoje planirane aktivnosti u 2013 godini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću