MENI
24.1.2013

Održana sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije


Na 20. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma, usvojen je Izvještaj o radu u 2012. i Orijentacioni radni plan za 2013. godinu, uz zaključak da će plan rada biti dopunjen stavkama iz Programa rada Vijeća ministara BiH koje se odnose na oblasti iz nadležnosti rada Komisije.

K' znanju su primljene informacije Ministarstva komunikacija i prometa BiH o „Izradi i uspostavljanju okvira interoperabilnosti i standarda za razmjenu podataka Bosne i Hercegovine“, kao i o uspostavljanju i radu Vijeća za sigurnost saobraćaja na putevima u BiH. Također su k' znanju primljeni Izvještaj sa seminara o temi „Uloga nacionalnih parlamenata država članica Vijeća Evrope u osiguranju nezavisnosti javnih medija“ i dopis Udruženja licenciranih saobraćajnih inženjera i instruktora vožnje u Zeničko-dobojskom kantonu.

Usvojen je zaključak da se od Ministarstva komunikacija i prometa BiH zatraži cjelovita informacija o procesu digitalizacije, kao i o realizaciji postupka javne nabavke opreme za prvu fazu Projekta digitalizacije Javnih RTV servisa Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću