MENI
29.1.2013

Održana sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine


Na 20. sjednici Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržana je poslanička inicijativa Mirsada Mešića s 32. sjednice Predstavničkog doma koja glasi: „Predlažem Kolegiju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se na jednu od sjednica u septembru 2012. godine uvrsti tačka: Informacija o sudbini lakokvarljivih vrsta roba oduzetih u upravnom postupku, odnosno u vezi s počinjenim prekršajima od strane Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UNO BiH)“ i upućena je u dalju parlamentarnu proceduru, u skladu sa Poslovnikom Predstavničkog doma PSBiH. Također, donesen je zaključak koji će biti upućen Kolegiju Predstavničkog doma PSBiH, a u kojem je rečeno da se u roku od 30 dana održi radni sastanak sa predstavnicima UNO-a BiH kako bi se pristupilo izmjenama i dopunama zakonskih rješenja kojima se reguliraju aktivnosti za oduzete robe u prekršajnom postupku.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za 2012. godinu, kao i Orijentacijski radni plan za 2013. godinu, uz zaključak da će Orijentacijski radni plan biti dopunjen stavkama iz Programa rada Vijeća ministara BiH koje se odnose na oblasti iz nadležnosti rada Komisije za vanjsku trgovinu i carine.
Primljene su k znanju zabilješke sa radnih sastanka članova Komisije koji su održani 01.11.2012. godine u preduzećima „DKS Loversan“ d.o.o. Cazin, „Mljekara Meggle“ d.o.o. Bihać, „Bihaćka pivovara“ d.d. Bihać, „Saniteks“ d.d. Velika Kladuša, odnosno 20. 11. 2012. godine u preduzećima „Mira“ a.d. Prijedor, „EKP Elker“ a.d. u Ljubiji-Prijedoru, Preduzeće za ribarstvo a.d. „Saničani“, „Tropik ribarstvo“ i „Mlijekoprodukt“ d.o.o. iz Kozarske Dubice u Prijedoru.

Odlučeno je da se, u narednih mjesec dana, održi radni sastanak sa predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, s ciljem razmjene mišljenja u vezi informacije o izmjeni Odluke o mjestu i načinu carinjenja roba porijeklom sa istočnog tržišta (Kina i istočno tržište). (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću