MENI
11.2.2013

Održana sjednica Nezavisnog odbora


Na 31. sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojeni su Prijedlog izvještaja o radu Nezavisnog odbora za 2012. godinu i Prijedlog plana rada za 2013. godinu, koji će biti upućeni u daljnju parlamentarnu proceduru.

Nezavisni odbor je razmatrao probleme koji su navedeni u Informaciji o problemima u radu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja je dostavljena na osnovu zaključka s 30. sjednice Nezavisnog odbora i Dopuni Informacije o problemima u radu Granične policije BiH, te ih smatra opravdanim. Usvojen je zaključak da se liste problema, koje su dostavljene od SIPA-e, Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH dostave Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, kako bi PSBiH u saradnji sa Vijećem ministara BiH i drugim nadležnim tijelima utjecala na njihovo rješavanje.

Zaključeno je da se u vezi Informacije Državne agencije za istrage i zaštitu koja je dostavljena u skladu sa zaključkom s 30. sjednice, sačeka odluka Tužilaštva BiH.
Primljena je k znanju zabilješka sa sastanka članova Nezavisnog odbora s direktorom i zamjenikom direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i obavijest rukovodioca Sektora za druga parlamentarna tijela o potrebi pokretanja procedure izbora novih članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću