MENI
11.2.2013

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Dušanka Majkić obratila se učesnicima Pete godišnje konferencije iz oblasti upravljanja personalom


U organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Zajedničkog štaba OS BiH, danas je u Sarajevu održana Peta godišnja konferencija iz oblasti upravljanja personalom za 2012. godinu.U radu konferencije učestvovali su predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović.

Predsjedavajuća Majkić učesnike je upoznala sa aktivnostima koje Zajednička komisija provodi u rješavanju aktuelnih problema u sektoru odbrane a u skladu sa zaključcima Konferencije „Odbrambeno-sigurnosni sektor u BiH – godinu dana poslije“ koja je novembra 2012. godine održana u Tesliću.

Inače, tokom konferencije, pripadnici Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH na čelu sa ministrom odbrane Zekerijahom Osmićem i general-majorom Antom Jelečom prezentirali su stanje, probleme i prijedloge u vezi sa stanjem personala u Oružanim snagama i Ministarstvu odbrane BiH. Također, predstavnici Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH informirali su učesnike
Konferencije o utjecaju nepopunjenosti formacijskih radnih mjesta na operativnu sposobnost komandi i jedinica, testiranju kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu u OS BiH, tranziciji personala kao i stanju, problemima i prijedlozima za školovanje, obuku i usavršavanje profesionalnih vojnih lica. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću