MENI
13.2.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić razgovarao s ambasadorom NR Kine u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Božo Ljubić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Wanga Fuguoa.

Izrazivši zadovoljstvo zbog dobrih odnosa dvije zemlje, dr. Ljubić se zahvalio ambasadoru Fuguou na njegovom doprinosu jačanju saradnje između Kine i naše zemlje. Kako je naglasio dr. Ljubić, saradnja je poboljšana u svim segmentima, od ekonomske do saradnje na kulturnom i obrazovnom planu a ekonomske veze rezultirale su konkretnim projektima i investicijama koje predstavljaju prva značajna kineska ulaganja u Bosnu i Hercegovinu. Dodao je i da otvaranje katedre za kineski jezik otvara nove mogućnosti te da vjeruje da će mladi ljudi koji budu učili jezik predstavljati most saradnje dvije prijateljske zemlje.

Prema riječima ambasadora Fuguoa, uzajamno povjerenje između Bosne i Hercegovine i Kine je povećano, a Kina je spremna i dalje jačati saradnju naročito na ekonomskom planu, te u oblasti infrastrukture, turizma i kulture.

Ostvarenju tih ciljeva doprinosi i unapređenje parlamentarne saradnje koja daje novi podsticaj odnosima dvije zemlje. Stoga je danas zajednički istaknuta potreba da se rukovodstava parlamenata BiH i Kine uskoro susretnu na najvišem nivou. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću