MENI
15.2.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić i potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo pozvali na donošenje odluka koje neće produbljavati političku krizu


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine BiH Mirsad Kebo i razgovarali su o aktuelnoj društvenoj i političkoj krizi u našoj zemlji.

Sagovornici su istakli da je na svim nivoima vlasti potrebno činiti znatno više napora, i kroz otvoren dijalog u tolerantnom duhu pronalaziti rješenja koja će doprinijeti općem dobru i zadovoljavanju osnovnih potreba svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini. Pri tome, rečeno je prilikom susreta, bez obzira na poteškoće i prepreke pred kojima se BiH nalazi, treba donositi odluke koje neće dalje produbljivati krizu.

Ističući da to mora biti opredjeljenje svih političkih aktera u Bosni i Hercegovini, gospoda Tadić i Kebo pozvali su sve institucije da u skladu sa Ustavom, zakonima i važećim propisima odgovorno koriste svoje kapacitete kako bismo zajedno lakše prebrodili ova teška vremena. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću