MENI
18.2.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić primio novoimenovanog apostolskog nuncija u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog apostolskog nuncija u BiH, monsignora Luigia Pezzuta.

Predsjedavajući Ljubić izrazio je zahvalnost za podršku koju je Sveta stolica pružala Bosni i Hercegovini od stjecanja nezavisnosti i čuvanja njenog suvereniteta do podrške na putu evropskih integracija. Također, ovom prilikom predsjedavajući Ljubić naglasio je pozitivnu ulogu dosadašnjeg nuncija nadbiskupa Alessandra D'Errica, koji je nakon uspješne diplomatske misije u BiH, okončao svoj mandat.

Tokom razgovora posebno je istaknuta uloga Svete Stolice pri uspostavljanju povjerenja i pomirenja između naroda u široj regiji, ali i podrška ravnopravnosti naroda u BiH. "Podrška Svetog oca i Svete Stolice bila je velika poruka i drugim zemljama koje su na razne načine mogle pomoći Bosni i Hercegovini i zbog toga je doprinos Svete Stolice tako značajan", istaknuo je predsjedavajući dr. Ljubić.

Prema riječima novoimenovanog apostolskog nuncija u BiH monsignora Luigia Pezzuta, Sveta Stolica će i dalje nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija čime će dobri odnosi dviju država biti dodatno ojačani. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću