MENI
18.2.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović susreo se s ambasadorom Slovačke u BiH


"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke u Bosni i Hercegovini NJ.E.Miroslava Mojžitu.

Susret je bio i prilika za razmjenu stajališta o aktuelnoj političkoj situaciji i odnosima u Bosni i Hercegovini, evropskim i euroatlantskim integracijskim procesima, te ekonomskim i privrednim prilikama.

Bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Slovačke je ocijenjena izuzetno dobrom i bez otvorenih pitanja. Pri tome je istaknuto da su razmjena iskustava u oblasti usvajanja evropskih standarda, tranzicije društva i približavanja euroatlantskim integracijama, te podrška Slovačke svakako od velikog značaja Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU i NATO-u.

Ocjenjeno je također kako treba raditi na daljem jačanju i razvoju privrednih odnosa kao i unaprijeđenju i poboljšanju uvjeta za inteziviranje svih drugih oblika saradnje. S tim u vezi dr. Čović se zahvalio za pomoć i podršku Vladi Slovačke BiH kao i ličnom angažmanu ambasadora Mojžite za vrijeme diplomatske misije u BiH, te mu poželio puno uspjeha u daljem profesionalnom radu i svako dobro u životu." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću