MENI
19.2.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa ministrom za ekonomski razvoj Republike Azerbejdžan


Saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan kao dvije prijateljske zemlje daleko je od nivoa na kojem bi mogla biti. Zbog toga zvaničnici moraju uložiti napor da se ostvarene veze učvrste i prodube kako bi se na taj način otvorio i prostor za intenzivnije privredno povezivanje. Ovo je, između ostalog, istaknuto prilikom današnjeg susreta prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa ministrom za ekonomski razvoj Republike Azerbejdžan Shahinom Mustafayevim.

Kao oblasti u kojima postoje odlični uslovi za povezivanje danas je istaknuta mašinogradnja, elektroindustrija, energetika i građevinarstvo, a značajna pažnja posvećena je i potrebi razmjene iskustava u izgradnji putne i željezničke infrastrukture. Jedna od ideja o kojoj je danas više razgovarano je i modalitet kako povećati trgovinsku razmjenu između Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana posebno u oblasti mašinogradnje, elektroindustrije, energetike i građevinarstva. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću