MENI
21.2.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa delegacijom Svjetskog saveza dijaspore BiH


Problemima svoje dijaspore Bosna i Hercegovina treba se sistematski baviti i tako pomoći da naši građani koji su sticajem okolnosti rasuti po cijelom svijetu maksimalno očuvaju vlastiti identitet. Međutim, to je moguće postići samo ukoliko se pri tome na potpuno osmišljen način pristupi svakom našem građaninu i ukoliko se u taj važni projekat uđe sa podjednakim entuzijazmom neovisno o tome koju grupaciju bosanskohercegovačkih građana želimo sačuvati od asimilacije.
Ovo je, između ostalog, rečeno prilikom današnjeg susreta zamjenika predsjedavajućefg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa višečlanom delegacijom Svjetskog saveza dijaspore BiH koju je predvodio predsjednik SSD BiH Zaim Pašić.

S druge strane, kako je istaknuto, bosanskohercegovački građani koji žive u dijaspori među kojima je mnogo uspješnih i priznatih pojedinaca zainteresirani su za način na koji organizirano mogu pomoći napretku BiH. U tom cilju, oni očekuju konkretne poteze bh. vlasti kako bi taj proces bio olakšan i ubrzan. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću