MENI
27.2.2013

Zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović i mr. Ognjen Tadić razgovarali sa ministrom vanjskih poslova Makedonije


Zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog odnosno Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović i mr. Ognjen Tadić susreli su se danas sa ministrom vanjskih poslova Makedonije Nikolom Poposkim.

Tokom razgovora istaknuta je zajednička želja da se odnosi između dvije prijateljske zemlje podignu na znatno viši nivo kao i da ukupno boljoj i intenzivniijoj komunikaciji Bosne i Hercegovine i Makedonije doprinesu i članovi državnih parlamenata. Oni, rečeno je danas, uz izvršnu vlast, trebaju stvarati uvjete da življe kontakte ostvaruju privrednici naših zemalja kako bi se pospješila skromna robna razmjena i povezali komplementarni privredni prostori.

Kao dobar preduvjet za jačanje veza između BiH i Makedonije danas je pozdravljena uspostava stalne avionske linije između Sarajeva i Skoplja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću