MENI
27.2.2013

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove


Na 31. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Zapisnik sa Konsultativnog sastanka predstavnika parlamenata Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije i članova Igmanske inicijative, održanog 18. 02. 2013. godine.

Prihvaćen je Izvještaj o radu Komisije za 2012. godinu, kao i Orijentacijski radni plan za 2013 godinu. Također, dogovoren je dnevni red sastanka predsjedavajućih komisije i odbora za vanjske poslove i politiku parlamenata BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji će se održati u Sarajevu 15. marta 2013. godine.

Zaključeno je da je potrebno obaviti dodatne konsultacije članova Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH i predstavnika Misije OSCE-a u BiH kako bi se postigao konačan dogovor u vezi prijedloga Misije OSCE-a u BiH za organiziranjem tematske sjednice pod nazivom „Uloga parlamentarne diplomacije u vanjskoj politici BiH“, kao i termina njenog održavanja.

Primljene je k znanju zabilješka sa sastanka članova Grupe prijateljstva za zapadnu Evropu PSBiH s članovima Bundestaga SR Njemačke, koji je održan 9. januara 2013. godine, kao i informacije o aktuelnim političkim krizama u Makedoniji i Republici Sloveniji.
Inače, članovi Komisije su danas u sklopu redovnih aktivnosti, razgovarali i sa novoimenovanim ambasadorom u Švicarskoj Konfederaciji, Borom Bronzom i u Narodnoj Republici Kini, Borislavom Marićem. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću