MENI
27.2.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović uputio pismo Papi Benediktu XVI


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uputio je pismo Papi Benediktu XVI. u povodu skorašnjeg završetka papinske službe.

Tekst pisma prenosimo u cjelini:

"Sveti Oče,
Osobita mi je čast uputiti Vašoj Svetosti najiskrenije čestitke na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu.
Vaša mudrost, snaga, ustrajnost, dostojanstvo i iznad svega ljubav prema Bogu i svakom čovjeku ponaosob, duboko su obilježili Vašu Svetu misiju, koju Vam je Svevišnji dodijelio.
U ove Svete ali i sve Vaše iskrene i plemenite ljudske vrednote sam se i osobno uvjerio tijekom susreta sa Vama, 1. listopada 2008. godine, na čemu Vam se, Sveti Oče, iskreno i toplo zahvaljujem.
Vaše Sveto djelovanje za opće dobro cijelog svijeta imalo je i imati će snažne poruke i za sve narode i građane Bosne i Hercegovine. To će zasigurno biti svima nama poticaj u borbi sa izazovima svakodnevnice kao i izgradnji međusobnog uvažavanja i povjerenja.

Sveti Oče,
Uz iskrenu zahvalu na svim Vašim lijepim riječima, snažnim porukama, vedrini života koju ste unosili u živote svakog čovjeka, brizi i naporima koje ste neumorno ulagali za mir i blagostanje naše zemlje i cijeloga svijeta, želim Vam, od srca, svako dobro u životu, napose - dobro zdravlje i sve najbolje u nastavku Vašeg duhovnog rada.
Izvolite primiti, Sveti Oče, izraze moga osobitog poštovanja,
Zamjenik predsjedatelja prof.dr. Dragan Čović" (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću