MENI
28.2.2013

Susret predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Predstavničkog dom dr. Mirze Kušljugića sa nerezidentnim ambasadorom Moldavije


Intenzivnije povezivanje parlamenata i saradnja u međunarodnim organizacijama prije svega u regionu jugoistoka Evrope ali i na širem području važan su temelj za intenzivnije povezivanje Bosne i Hercegovine i Moldavije. Ovo je, između ostalog, istaknuto prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Mirze Kušljugića sa nerezidentnim ambasadorom Moldavije u Bosni i Hercegovini Alexandru Codreanuom (Alexandru Codreanu).

Tokom razgovora izražena je potreba da između BiH i Moldavije uskoro bude uspostavljen bezvizni režim čime bi se znatno olakšala komunikacija građana a naročito otvorile šanse za povezivanje poslovnih ljudi. Po riječima ambasadora Codreanua, razmatra se i mogućnost da Moldavija u Sarajevu uskoro otvori stalno konzularno predstavništvo čime bi bio načinjen dodatni korak u cilju uspostave snažnijih veza dvije prijateljske zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću