MENI
5.3.2013

Na sastanku delegacija Parlamentarne skupštine BiH i NS Republike Srbije razgovarano o saradnji u borbi protiv organiziranog kriminala


Na marginama parlamentarnog seminara organiziranog u Evropskom parlamentu na temu Borba protiv organiziranog kriminala, korupcije i pranja novca, koji se održava u Briselu, održan je bilateralni susret između članova delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Narodne skupštine Republike Srbije. Tom prilikom, razmijenjena su iskustva u oblasti organiziranog kriminala, korupcije i pranja novca.

Član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove srbijanske Skupštine Momir Stojanović upoznao je članove naše delegacije sa institucionalnim okvirom za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije i iskoristio priliku da ih upozna sa rezultatima rada Vlade Srbije u toj oblasti.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić istakao je da parlamenti imaju veliku odgovornost u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je zbog toga neophodno da kontinuirano prate ove probleme i pravovremeno uspostavljaju sisteme odbrane društva.

Prilikom današnjih razgovora zaključeno je da u interesu javnosti parlamenti trebaju unaprijediti međusobnu saradnju u ovom području i pokazati spremnost da izvrše potreban utjecaj na izvršne organe u cilju odlučnijeg suprostavljanja organiziranom kriminalu i korupciji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću