MENI
5.3.2013

Članovi Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma održali radni sastanak sa predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH


Predsjedavajući Borislav Bojić i članovi Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH Šemsudin Mehmedović, Dragan Vrankić, Danijela Martinović, Emir Kabil i Saša Bursać održali su radni sastanak sa direktorom Mirom Džakulom i predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu sastanka je bila Informacija o sudbini lakokvarljivih roba oduzetih u upravnom postupku i Informacija Uprave za indirektno oporezivanje o izmjeni Odluke o mjestu i načinu carinjenja robe porijeklom sa istočnog tržišta, a tokom susreta je bilo govora i o video-nadzoru na graničnim prijelazima, automobilima koji su oduzeti pravosnažnim odlukama i njihovom lagerovanju, mjestima i načinima carinjenja roba, kao i drugim aktuelnim pitanjima.

Sagovornici su ocijenili da je sastanak bio koristan, uz zaključak da je ovakva razmjena informacija potrebna i predstavlja pravi put za formuliranje inicijativa i prijedloga koji mogu rezultirati izmjenama zakona koji reguliraju ovu oblast. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću