MENI
6.3.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić susreo se s ambasadorom Palestine u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić razgovarao je danas s ambasadorom Palestine u BiH, Khaledom Alattrashom.

Ambasador Alattrash informirao je predsjedavajućeg Doma dr. Ljubića koji je ujedno i predsjedavajući Grupe prijateljstva za Afriku i zemlje Bliskog Istoka o viđenju razvoja događaja na Bliskom istoku, te posebno odnosima Palestine i Izraela ali i širem kontekstu koji utječe na mirovne pregovore. Razgovarano je i o promjenama koje su se desile u posljednjih nekoliko godina u zemljama Bliskog istoka i općenito u arapskom svijetu i refleksijama tih dešavanja.

Predsjedavajući Ljubić ponovio je stajalište da Bosna i Hercegovina podržava svako rješenje problema na Bliskom istoku do kojeg će se doći pregovorima i mirnim putem, a da Palestina i Izrael trebaju biti međusobni jamci sigurnosti.

Tokom susreta predsjedavajućeg Ljubića i ambasadora Alattrasha izražena je i spremnost Grupe prijateljstva PSBiH za unapređenjem odnosa sa grupom prijateljstva Parlamenta Palestine ali i susjednih zemalja. U cilju toga potrebno je poboljšati komunikaciju i intezivirati posjete delegacija, rečeno je danas. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću