MENI
7.3.2013

Članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Ismeta Dervoz prezentira Izvještaj i Rezoluciju na temu „Industrijsko naslijeđe u Evropi“ na zasjedanju Stalnog komiteta PSVE u Parizu


Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i poslanica u Predstavničkom domu Ismeta Dervoz će Izvještaj i Rezoluciju na temu „Industrijsko naslijeđe u Evropi“ predstaviti na zasjedanju Stalnog komiteta PS Vijeća Evrope koje se održava u Parizu 8. marta.

Inače, poslanica Dervoz je kao prva izvjestiteljica u historiji članstva Bosne i Hercegovine u VE, u svojstvu članice Komiteta za nauku, kulturu, obrazovanje i medije Vijeća Evrope, decembra 2011. godine imenovana za izvjestiteljicu na temu „Industrijsko naslijeđe u Evropi“. Slijedom rada sa istaknutim ekspertima iz ove oblasti iz Evrope, Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, poslanica Dervoz je deset mjeseci prije predviđenog roka predstavila Izvještaj i Nacrt rezolucije koji su jednoglasno usvojeni na januarskoj sesiji godišnjeg zasjedanja PS Vijeća Evrope, a nakon usvajanja na sjednici Stalnog komiteta 8. marta, ovo će postati i zvanični dokument Vijeća Evrope.

Ambasador u Stalnoj misiji BiH u Strazburu, Almir Šahović je u saradnji sa 47 ambasadora zemalja članica Vijeća Evrope, inicirao da se u oktobru ove godine na temu „Industrijsko naslijeđe u Evropi“ održi izložba koja će pratiti usvajanje Izvještaja i Rezolucije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću