MENI
7.3.2013

Počeo međunarodni parlamentarni forum o obnovljivoj energiji


U Bruxellesu je danas počeo dvodnevni parlamentarni forum o obnovljivoj energiji čija je tema „Međunarodna saradnja za energetsku revoluciju“. Prvog dana održavanja skupa učesnici su razmijenili mišljenja o kreiranju pouzdane opskrbe čistom energijom i jačanju međunarodne saradnje sa zemljama koje su bogate potencijalima obnovljive energije.

Također, razgovarano je i na koji način parlamenti mogu imati uvid u ogromne investicije u ovoj oblasti što, osim zaštite okoliša i jačanja ekonomije zemlje, predstavlja i ogroman potencijal za zapošljavanje, te o tome kako izgraditi ambijent i zakonske okvire u nacionalnim parlamentima za ovakvu vrstu investicija.

Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na ovom velikom skupu koji je okupio predstavnike parlamenata iz Evrope, Azije i Afrike, te predstavnike brojnih bilateralnih i multilateralnim agencija predstavljaju prvi zamjenik predsjedavajućeg Mirza Kušljugić i članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Anto Domazet, Zijad Jagodić, Borislav Bojić i Šemsudin Mehmedović, te članica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH Nermina Kapetanović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću