MENI
7.3.2013

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović razgovarao sa novoimenovanim generalnim inspektorom Ministarstva odbrane BiH


Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog generalnog inspektora Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, brigadira Enesa Huseinovića i njegove saradnike, brigadire Izeta Mahira i Slobodana Tanasilovića.

Tom prilikom, razmijenjena su mišljenja o ulozi i značaju Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnih osoba i kadeta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. Zaključeno je da neophodni insistirati na što boljoj provedbi zakonskih propisa kojima se reguliraju i garantiraju poštivanja prava, dužnosti kao i slobode vojnih osoba i kadeta.
Kako je rečeno, kao jedan od pokušaja da se u ovoj oblasti poboljša stanje je predstojeća regionalna konferencija s ciljem prezenitranja dobrih praksi u zaštiti ljudskih prava i sloboda pripadnika oružanih snaga, koja će ovog mjeseca biti organizirana u Sarajevu.

Gospodin Šiljegović danas je upoznao brigadira Huseinovića sa prirodom pritužbi koje se upućuju Uredu, te je istaknuta potreba da se ovakvi susreti organiziraju svaka tri mjeseca s ciljem praćenja aktuelnog stanja i rješavanja pritužbi koje se uputili pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. Na taj način bila bi dodatno pospješena uspješna saradnja Ureda parlametarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću