MENI
8.3.2013

Članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Ismeta Dervoz će učestvovati na zasjedanju Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije


Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Ismeta Dervoz učestvovat će na zasjedanju Komiteta za kulturu, nauku, obrazovanje i medije PSVE koje se održava u Parizu 11. i 12. marta.

Prvog dana zasjednja predviđeno je da budu prezentirani izvještaji na teme Pravo na pristup internetu, Internet i politika - uticaj novih informacionih i komunikacionih tehnologija na demokratiju i Unaprjeđenje zaštite korisnika i sigurnosti u kiberprostoru.

Komitet za kulturu, nauku, obrazovanje i medije će tokom drugog dana zasjedanja razmatrati Nacrt rezolucija i preporuka u vezi izvještaja Mladi Evropljani - hitni obrazovni izazov i Pristup mladih ljudi osnovnim pravima, dok će biti razmijenjena mišljenja o izvještajima Identitet i razlike u interkulturnim društvima, Evropsko ugroženo naslijeđe i Saradnja sa organizacijom „Evropa Nostra“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću