MENI
12.3.2013

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma PSBiH na 39. sjednici utvrdila je da je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, čiji su predlagači poslanici Saša Magazinović, Senad Šepić, Mladen Ivanković Lijanović i Beriz Belkić, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te je podržala principe Prijedloga zakona.

U amandmanskoj fazi je podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku Bosne i Hercegovine, a usvojen je zaključak da se održi Javna rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Podržan je Izvještaj o funkcioniranju sistema kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava za 2011. godinu, čiji je podnosilac Institut za intelektualno vlasništvo, dok je obustavljena Inicijativa za autentično tumačenja Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH. K' znanju je primljena Informacija o radionicama i posjeti Švicarskoj. (kraj) 



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću