MENI
13.3.2013

Održana sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na 13. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine data je saglasnost za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Sekretarijatu PSBiH.

Primljen je k znanju Godišnji izvještaj o izvršenju Budžeta PSBiH za period 01.01.-31.12.2012. godine.
Primljeni su k znanju zaključci s 26. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, održane 17.01.2013. godine, Akcijski plan za poduzimanje korektivnih radnji prema preporukama iz revizorskog izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH za 2011. godinu, kao i pismo rukovodstvu PSBiH o nalazima i preporukama prethodne revizije za 2012. godinu.

Usvojen je Prijedlog izvještaja o radu Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH za period od 01.01. do 31.12.2012. godine i primljena je k znanju Informacija Kolegija Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH o ispravku u obrascu o razvrstavanju radnih mjesta SSS u platni razred C5.
Verificirana su rješenja i odluke koje je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja poslanika i delegata PSBiH.
Primljena je k znanju Informacija o održanom sastanku s predstavncima Misije OSCE-a u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću