MENI
13.3.2013

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Mirza Kušljugić razgovarao sa ambasadorom Švicarske u BiH


Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH Mirza Kušljugić upoznao je, tokom današnjeg susreta, ambasadora Švicarske u BiH Andre Schallera sa programom predstojećeg sastanka predstavnika komisija za vanjske poslove Parlamenata Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Sastanak će se, kako je predviđeno, održati 15. marta u Sarajevu i na njemu će biti razmatrani modeli daljeg rada vanjskopolitičkih komisija četiri zemlje.

Predsjedavajući Kušljugić rekao je kako je tom prilikom predviđena i prezentacija Informacije o aktivnostima Igmanske inicijative, predstavljanje aktivnosti Regionalnog vijeća za saradnju i izlaganja njegovih predstavnika na teme „Parlamentarna dimenzija RCC-a“ i „Strategija razvoja zemalja jugoistočne Evrope 2020.“
Posebno važnim Kušljugić je ocijenio što će se govoriti o konkretnim temama kakva je inicijativa „Energetske politike u cilju smanjenja energetskog siromaštva“, u okviru koje je predviđeno obraćanje ambasadora koji će učestvovati na skupu, kao i eksperata iz energetske oblasti.

Ambasador Schaller danas je rekao kako njegova zemlja podržava i pozdravlja sve oblike međudržavne saradnje i konkretne projekte koji doprinose prosperitetu društva. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću