MENI
13.3.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić razgovarao s ambasadorkom Kanade za BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenarne skupštine dr. Božo Ljubić susreo se danas sa nerezidentnom ambasadorkom Kanade za Bosnu i Hercegovinu Tamarom Guttman.

Ovom prilikom dr. Ljubić se zahvalio na pomoći koju prijateljska Kanada pruža razvoju demokratskih procesa u našoj zemlji kao i njenom doprinusu u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira (PIC). On je istovremeni izrazio uvjerenje da će ambasadorka Guttman biti svjedok skorih pozitivnih pomaka u Bosni i Hercegovini, kako kroz suštinsku implementaciju Presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci protiv BiH tako i ispunjenja uvjeta koji se pred BiH postavljaju na njenom euroatlantskom putu.

Ambasadorka Guttman posebno se interesirala za procjenu gospodina Ljubića o efektima koje će ulazak Hrvatske u EU proizvesti u BiH. Po riječima predsjedavajućeg Predstavničkog doma, riječ je svakako o procesima koji bi Bosnu i Hercegovinu, nakon perioda snalaženja, trebali povući naprijed i djelovati pozitivno i na privredne procese u našoj zemlji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću