MENI
13.3.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa predstavnikom Islamskog Vrhovnog Vijeća Iraka za Balkan


"Prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović danas je u Sarajevu razgovarao sa Alijem Al-Baldawijem predstavnikom Islamskog Vrhovnog Vijeća Iraka za zemlje Balkana. Tokom razgovora dr. Bećirović i gosp. Baldawi su razmijenili informacije o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Iraku, te izrazili zadovoljstvo zbog činjenice dа su politički odnosi između Bosne i Hercegovine i Irаkа prijаteljski i bez otvorenih pitanja.

Sagovornici su zaključili da treba intenzivirati kontakte zakonodavnih i izvršnih organa vlasti kako bi saradnja između dvije zemlje bila dodatno unaprijeđena. Dr. Bećirović je izrazio zainteresiranost Bosne i Hercegovine za unapređenje odnosa na svim poljima, a naročito za učešće kompanija iz Bosne i Hercegovine u obnovi i izgradnji Iraka, s obzirom da ova zemlja planira velike infrastrukturne zahvate." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Bećirovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću