MENI
21.3.2013

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao sa zamjenikom parlamentarnog vojnog povjerenika Savezne Republike Njemačke


Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović razgovarao je, na marginama održavanja konferencije „Pozitivne prakse u zaštiti ljudskih prava pripadnika oružanih snaga“, sa zamjenikom parlamentarnog vojnog povjerenika Savezne Republike Njemačke Fritzom Güntherom.

Tom prilikom, gospodin Šiljegović upoznao je Fritza Günthera sa dosadašnjim aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, kao i koracima koji se poduzimaju na provođenju Zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH i podzakonskih akata kojima se uređuje saradnja sa drugim tijelima s ciljem zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.
Zamjenik parlamentarnog vojnog povjerenika SR Njemačke je pohvalio dosadašnje rezultate rada Ureda, te izrazio nadu da će oni i u narednom periodu biti još bolji i efikasniji. Kako je rekao, SR Njemačka i dalje stoji na raspolaganju kada je u pitanju pružanje podrške njegovom radu, s obzirom da je uspostavljen po uzoru na njemački model zaštite ljudskih prava u ovoj oblasti.

Također, sagovornici su na kraju razgovora istakli kako se nadaju da će rezultati konferencije „Pozitivne prakse u zaštiti ljudskih prava pripadnika oružanih snaga“, koja se danas i sutra održava u Parlamentarnoj skupštini BiH, unaprijediti zaštitu ljudskih prava pripadnika oružanih snaga. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću