MENI
21.3.2013

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj uniji na Proljetnom 128. zasjedanju Interparlamentarne unije


Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU), Drago Kalabić i zamjenici predsjedavajućeg Nermina Ćemalović i Mato Franjičević će učestvovati na Proljetnom 128. zasjedanju Interparlamentarne unije koje se održava u Ekvadoru od 22. do 27. marta 2013.g.

Prema dnevnom redu predviđen je izbor predsjednika i zamjenika predsjednika 128. zasjedanja, dok će se generalna debata voditi o temi „Dobar život - novi pristupi, nova rješenja“, u okviru koje će se pokušati odgovoriti na pitanja kako se ekonomski rast može preusmjeriti prema blagostanju.

Predviđeno je da Stalni komitet za mir i međunarodnu sigurnost raspravlja na temu „Odgovornost za zaštitu: Uloga parlamenata u zaštiti života“, Stalni komitet za održivi razvoj, finansije i trgovinu na temu „Fer trgovina i inovativni mehanizmi finansiranja za održivi razvoj“, dok će Stalni komitet za demokratiju i ljudska prava raspravljati o korištenju medija u cilju poboljšanja uključenosti građana i unaprjeđenja demokratije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću