MENI
11.4.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić razgovarao s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić razgovarao je danas s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije Eid Mohammed A. Althakafiem.

Ovom prilikom, predsjedavajući Ljubić zahvalio se na dosadašnjoj pomoći koju je Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini, a koja se posebno ogleda u pomoći u oblasti infrastrukture, povratka izbjeglica te izgradnji medicinskih ustanova.

Prema riječima predsjedavajućeg Ljubića, s obzirom da je Saudijska Arabija među većim investitorima u našoj zemlji, izražena je nada da će u narednom periodu povećati svoj angažman kao i da će se saradnja naše dvije zemlje intezivirati u raznim oblastima. Tim prije što, kako je istaknuo dr. Ljubić, Bosna i Hercegovina ima mnogo potencijala i predstavlja dobru priliku za investiranje, a zahvaljujući prirodnim ljepotama i medicinskom turizmu može biti zanimljiva turistička destinacija.

Sagovornici su se složili da će unapređenju ekonomske povezanosti doprinjet i snažnija saradnja parlamenata dvije prijateljske zemlje. Ambasador Althakafi danas je sa predsjedavajućim Ljubićem, ujedno i predsjedavajućim Grupe prijateljstva za Afriku i zemlje Bliskog Istoka, razgovarao o predstojećoj bilateralnoj posjeti delegacije Parlamentarne skupštine BiH Saudijskoj Arabiji. Poziv za ovu službenu posjetu je upućen ranije a razgovarano je o terminima za realizaciju ove radne posjete.

Predsjedavajući Predstavničkog doma informirao je tokom razgovora ambasadora Althakafia o aktuelnoj situaciji u BiH kao i procesima koji su u toku a bitni su za pristupanje naše zemlje Evropskoj uniji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću