MENI
17.4.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Kine u BiH


- Već prvih dana boravka u Bosni i Hercegovini osjetio sam dobro raspoloženje za mnogo intenzivniju privrednu saradnju ove zemlje i Kine. Postoje ogromni potencijali i mnogo je stvari koje možemo učiniti za bolje povezivanje a mislim da još uvijek nismo pronašli ni pravi modalitet bilateralne saradnje, istakao je, prilikom nastupnog susreta sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjenom Tadićem, novoimenovani ambasador Kine u našoj zemlji Dong Chungfeng.

Gospoda Tadić i Chunkfeng danas su kao važan primjer privredne saradnje apostrofirali izgradnju termoelektrane Stanari što bi trebalo predstavljati istinski pilot projekat za kinesko investiranje u Republici Srpskoj u budućnosti. Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Tadić iznio je očekivanje da će kineski privrednici brzo rješavati sve administrativne zahtjeve za uzlazak na tržište a obostrano je izražena nada da će se naredni susret dva zvaničnika desiti u nekom uspješnom preduzeću koje je rezultat zajedničkog ulaganja u Banjoj Luci ili nekom drugom gradu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine.

Ambasador Kine danas je ponovio da njegova zemlja u potpunosti podržava Dejtonski sporazum kao i da mu je drago da dvije prijateljske zemlje karakterizira i puno razumijevanja na planu međunarodnih odnosa.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću