MENI
9.7.2013

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH učestvovali na 15. Interparlamentarnom sastanku Evropski parlament - Parlamentarna skupština BiH


Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine mora što prije riješiti pitanje provođenja presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić i Finci protiv BiH, uspostaviti mehanizam koordinacije s ciljem ubrzanog puta ka Evropskoj uniji i donijeti izmjene i dopune Zakona o veterinarstvu u BiH kako bi poljoprivrednici iz BiH mogli izvoziti mlijeko u Republiku Hrvatsku, poručeno je članovima Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH tokom 15. Interparlamentarnog susreta Evropski parlament-Parlamentarna skupština BiH, koji je održan u Bruxellesu.

Na dvodnevnom sastanku sa delegacijom Visokog predstavnika za vanjske poslove i sigurnosnu politiku (FASP) Evropske komisije, PSBiH su predstavljali predsjedavajući Zajedničke komisije Halid Genjac, zamjenica Vesna Krstović-Spremo i članovi Mehmed Bradarić, Stjepan Krešić i Lazar Prodanović.

Tom prilikom, delegacija Visokog predstavnika je izrazila zadovoljstvo rezultatima koje je BiH postigla u vezi ustavnih reformi u BiH, procesu pomirenja u regionu, trenutnom stanju i izgledima za budućnost u poljoprivredi i regionalnom razvoju, a sa kojima su ih upoznali članovi Zajedničke komisije.

Također, članovi Zajedničke komisije su prisustvovali i sastanku Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta, na kojem je ministar vanjskih poslova Litvanije govorio o prioritetima njegove zemlje tokom šestomjesečnog predsjedavanja Evropskom unijom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću