MENI
25.2.2021

Predsjedavajući Doma naroda dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nikola Špirić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Japana u BiH Makotoa Itoa.

Izrazivši dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru, dr. Špirić je istakao da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, ali da su se do sada uglavnom manifestovali kroz pružanje pomoći i donacije Japana Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, dr. Špirić uputio je veliku zahvalnost Vladi Japana, zemlje koja sa iznosom većim od milijardu KM predstavlja drugog najvećeg donatora u BiH.

Sagovornici su se složili o tome da u narednom periodu treba raditi na unapređenju ekonomskih odnosa, kao i da je u tom pogledu neophodna organizovanija promocija izvoznih i investicionih mogućnosti BiH. Nakon smirivanja pandemije, potrebno je intenzivirati turističku promociju BiH u Japanu, te predložiti sporazumno regulisanje odnosa u ovoj oblasti, rečeno je na sastanku.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić upoznao je ambasadora Itoa i sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, te mu poželio uspjeh u radu tokom diplomatske misije u BiH". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću