MENI
19.11.2020

Članica Delegacije PSBiH u PSVE i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković - Bursać učestvovala na video – sjednici Biroa PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovala je danas na video – sjednici Biroa PSVE, stalnog tijela zaduženog za koordinaciju aktivnosti i predstavljanje PSVE.

Na sjednici su razmatrane izmjene poslovnika o radu PSVE, Biroa i drugih tijela PSVE, koje su predložene s ciljem da se osiguraju alternativne mogućnosti zasjedanja u uslovima pandemije virusa korona. S tim u vezi, razmatran je mogući format prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje je planirano da se održi od 25. do 29. januara 2021. godine.

Usvojen je i zahtjev pet političkih grupa da se na sutrašnjoj sjednici Stalnog komiteta PSVE obavi rasprava na temu „Efikasan odgovor na krizu javnog zdravlja uz puno poštivanje ljudskih prava, demokratije i vladavine zakona“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću