MENI
15.10.2020

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a razgovarali sa ambasadorom Mađarske u BiH

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić, Nikola Lovrinović i Obren Petrović razgovarali su danas u Sarajevu sa ambasadorom Mađarske u BiH, Nj. E. Krisztianom Posom.

Tokom susreta sa zvaničnicima Ambasade Mađarske, koja je i kontakt ambasada za BiH sa NATO-om, razmijenjena su mišljenja o aktelnom stanju euroatlantskog puta  Bosne i Hercegovine, kao i o radu PSBiH i stalnih radnih tijela zaduženih za nadzor u oblastima odbrane i sigurnosti.

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a ocijenili su da je euroatlantski proces Bosne i Hercegovine u zastoju, te upozorili na činjenicu da još uvijek nije formirano Koordinacijsko tijelo za saradnju sa NATO-om. S tim u vezi, članovi Delegacije zamolili su ambasadora Mađarske za pomoć u intenziviranju unutrašnjeg dijaloga i saradnje sa NATO zvaničnicima.

Članovi Delegacije upoznali su ambasadora Posu i saradnike sa sadržajem predstojećeg Rose Roth webinara, kojeg u novembru organizuje Međunarodni sekretarijat PSNATO-a. U radu webinara učešće su najavili visoki zvaničnici PSNATO-a, i Evropske unije.

Članovi Delegacije zahvalili su se ambasadoru Posu na podršci koju pružaju institucijama BiH koje su neposredno angažovane u implementaciji Programa reformi BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću