MENI
14.9.2020

Održana 10. sjednica Privremene istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH

Na 10. sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH nije obavljeno saslušanje glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

Glavna tužiteljica Tadić pismeno je obavijestila Privremenu istražnu komisiju da zbog ranije preuzetih, a neodložnih obaveza nije u mogućnosti pristupiti današnjoj sjednici Komisije.

Privremena istražna komisija usvojila je zaključak kojim se glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić poziva na svjedočenje pred Komisijom u četvrtak, 24. septembra 2020. godine u 13 sati.

Privremena istražna komisija je zaključila da se na svjedočenje pred Komisijom u četvrtak, 1. oktobra 2020. godine u 13 sati pozovu glavna disciplinska tužiteljica Ureda disciplinskog tužioca Alena Kurspahić – Nadarević i zamjenik glavnog disciplinskog tužioca Mirza H. Omerović.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec zaključkom Komisije pozvan je da svjedoči pred Privremenom istražnom komisijom 8. oktobra 2020. godine u 13 sati.

Usvojeni su prijedlozi da se na svjedočenje pred Privremenom istražnom komisijom pozovu i sudija Osnovnog suda Brčko distrikta BiH Nedeljko Tabaković, advokati Ifet Feraget i Marko Dragić i predstavnik Kluba novinara Banjaluka. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću