MENI
29.4.2020

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video – sastancima Biroa i Stalnog komiteta PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video – sastancima Biroa i Stalnog komiteta PSVE, koji će biti održani 30. aprila 2020. godine.

Na ovim sastancima, kako je najavljeno, razgovarat će se o odgovorima Vijeća Evrope i PSVE na pandemiju korona virusa (COVID – 19).

Bit će razmotrena i organizacija rada PSVE do kraja 2020. godine, kao i organizacija ljetnjeg zasjedanja PSVE, koje je planirano da se održi od 22. do 26. juna ove godine.

Kako je najavljeno, razgovarat će se i o načinu rada stalnih komiteta do narednog zasjedanja PSVE.

Na prijedlog generalnog sekretara PSVE, bit će razmotren i nedavni razvoj događaja na granicama između Turske, Grčke i Bugarske, u svjetlu zaštite ljudskih prava migranata.

Biro PSVE, koji je zadužen za koordinaciju aktivnosti PSVE i njeno predstavljanje u vanjskim poslovima, čine predsjednik i 20 potpredsjednika PSVE, te predsjedavajući političkih grupa i stalnih komiteta u PSVE. Članovi Biroa PSVE, zajedno sa predsjedavajućim delegacija zemalja članica, čine Stalni komitet PSVE, čiji je glavni zadatak da djeluje u ime PSVE između zasjedanja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću