MENI
28.4.2020

Predstavnički dom na 6. hitnoj sjednici usvojio Dopunu Poslovnika

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je danas, na 6. hitnoj sjednici, Dopunu Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH kojom se, u izuzetnim okolnostima, omogućava održavanje online sjednica Doma, Kolegija Doma, Kolegija Doma u proširenom sastavu, Zajedničkog kolegija, komisija Doma i zajedničkih komisija oba doma.

Dopunom Poslovnika, koja je usvojena po hitnom zakonodavnom postupku, u članu 67. dodaju se novi stavovi (4), (5) i (6), koji glase:

„(4) U izuzetnim okolnostima, kada je to neophodno iz sigurnosnih razloga ili radi zaštite javnog zdravlja, odnosno kada je proglašeno stanje prirodne ili druge nesreće, Kolegij Doma može odlučiti da se sjednice Doma, Kolegija Doma, Kolegija Doma u proširenom sastavu, Zajedničkog kolegija, komisija Doma i zajedničkih komisija oba doma, mogu održavati online, korištenjem informacijskog sistema koji podržava prenos video – konferencija ili aplikacija, programa i drugih elektronskih platformi za direktnu glasovnu i video – konferenciju.

(5) Odluka Kolegija Doma iz stava (4) važi samo dok traju izuzetne okolnosti, odnosno do proglašenja prestanka stanja prirodne ili druge nesreće.

(6) Prilikom održavanja sjednica iz stava (4) ovog člana, shodno se primjenjuju odredbe ovog Poslovnika i osiguravaju potrebne tehničke pretpostavke za rad i odlučivanje.“

Predstavnički dom PSBiH usvojio je i zaključak kojim se ovaj Dom opredjeljuje da radi u plenarnoj sjednici, poštujući sve mjere zaštite i distance koje propišu nadležne službe. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću