MENI
10.4.2020

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović posjetio Brigadu taktičke podrške OSBiH

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović boravio je u radnoj posjeti Brigadi taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Radna posjeta, koju je povjerenik Šiljegović preduzeo zajedno sa generalnim inspektorom Ministarstva odbrane BiH brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem, imala je za cilj upoznavanje sa preduzetim aktivnostima koje se tiču života, rada, te brige o zdravlju pripadnika ove jedinice u vrijeme pandemije korona virusa, imajući u vidu brojnost, strukturu i specifičnosti ove jedinice.

Tokom posjete komandant Brigade, brigadir Mirzet Lubenović, informisao je povjerenika Šiljegovića i generala Ahmića o svim mjerama i aktivnostima koje se provode u Brigadi taktičke podrške, kao i u drugim jedinicama OSBiH na lokaciji kasarne “Rajlovac” u Sarajevu, a u cilju zaštite i brige o zdravlju pripadnika ovih jedinica.

Povjerenik Šiljegović i general Ahmić pohvalili su preduzete aktivnosti komandanta i njegovog štaba, koje se provode u cilju zaštite života i zdravlja ljudi u uslovima uzrokovanim pandemijom korona virusa, ocijenivši da ove aktivnosti predstavljaju izuzetan primjer djelovanja u vanrednim okolnostima.

Iskazana je obostrana opredijeljenost da se i u ovim okolnostima nastave aktivnosti Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane u cilju zaštite zdravlja pripadnika OSBiH, kao i afirmacije i brige o svim drugim pravima vojnih lica u OSBiH i Ministarstvu odbrane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću