MENI
17.3.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se sa šefom Delegacije EU u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom.

Razgovarali su o problemu širenja virusa COVID 19 u BiH. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su poduzete značajne mjere na svim nivoima vlasti kako bi se zaustavile nesagledive posljedice. Naglasio je da je osim važnosti zaštite zdravlja građana u BiH neophodno insistirati i na setu ekonomskih mjera koje će ublažiti ekonomske posljedice izazvane virusom COVID 19.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler su se složili da su koordinirane aktivnosti najbolji način za preveniranje pandemije, ali i pokazatelj da je interes građana, u odnosu na političke nesuglasice, stavljen na prvo mjesto.

Ambasador Sattler je rekao da je Evropska unija uvijek bila uz Bosnu i Hercegovinu kada je pomoć bila potrebna, ističući velike poplave koje su se desile 2014. godine.

Razgovarali su i o aktuelnoj situaciji u BiH i o ispunjavanju obaveza na putu ka Evropskoj uniji, te o prevazilaženju problema na tom putu.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler su izrazili uvjerenje da će Bosna i Hercegovina čvrsto ostati na putu evropskih integracija i naglasili da to predstavlja garanciju za napredak u ekonomskom, privrednom, kulturnom i svakom drugom smislu." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću