MENI
10.3.2020

Održana 7. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 7. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržani su principi Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Mirjana Marinković-Lepić i Predrag Kojović.

Komisija je prihvatila Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Spremnost institucija BiH da odgovore na preuzete obaveze iz Programa održivog razvoja do 2030. godine“, koji je sačinio Ured za reviziju institucija BiH.

Prihvaćen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Praćenje realizacije preporuka revizije učinka“, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH.

Komisija je prihvatila i Konsolidirani izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2018. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Prihvaćen je i Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2018. godinu, kojeg je sačinilo Ministarstvo finansija i trezora BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću